Bedemand fra Aalborg sælger bedemandsforretning

By:

Bedemanden fra Aalborg sælger nu sin bedemandsforretning efter 25 år. Lars har boet i Aalborg hele sit liv, og han regnede egentlig med at flytte til København, da han fyldte 18 år. Men i stedet gik han i sin fars fodspor og blev bedemand i Aalborg. Lars havde altid drømt om at blive kok, og han var også startet på uddannelsen. Han elskede at lave mad og gør det stadig. For at kunne overleve studielivet tog Lars tit vagter i sin fars bedemandsforretning. Han syntes, at det var hyggeligt at arbejde sammen med sin far, og det skabte et særligt bånd mellem de to. Som tiden gik, fik Lars flere og flere vagter i bedemandsforretningen. Pludselig var han droppet ud af skolen og arbejdede fuldtid som bedemand i Aalborg i sin fars bedemandsforretning. Lars blev ved med at fortælle sig selv, at han kun skulle arbejde fuldtid i en kort periode. Og at han snart ville tage kokkeuddannelsen. 

Sønnen solgte bedemandsforretningen 

Nu er det 25 år siden, at Lars startede i sin fars bedemandsforretning. Imellem tiden har han nået at overtage forretningen, og han har stor succes som bedemand i Aalborg. Men i en alder af 47 år har Lars nu solgt sin bedemandsforretning og er startet på kokkeuddannelsen. ”Det er aldrig for sent at udleve sine drømme” siger Lars med et stort smil. Den nu tidligere bedemand fra Aalborg glæder sig meget til at arbejde med det, som han brænder for resten af sit liv. ”Det som jeg elsker ved madlavning er, at man kan glæde folk, man kan skabe noget, og så er det jo bare rigtig hyggeligt” fortæller han, imens hans øjne lyser op. ”Og selvom jeg er 47 år, så er det jo en uddannelse, jeg kan bruge hele mit liv. Når jeg en dag går på pension, så kan jeg fortsat glæde min kone med hjemmelavede middage og eksperimentere i køkkenet. Godt nok ulønnet, men så længe man laver noget, som man elsker, så er pengene ikke så vigtige”. 

Bedemandsforretning gik i arv fra far til søn 

Lars’ øjne fortæller, at det her er hans passion, og jeg kan se, at han glæder sig rigtig meget. Men efter 25 år i bedemandsforretningen, hvor han har knyttet et tæt bånd til sin far, kommer han så ikke til at savne at være bedemand i Aalborg, tænker jeg for mig selv. Inden jeg når at stille spørgsmålet, er det som om Lars læser mine tanker og siger ”Jeg kommer selvfølgelig til at savne atmosfæren i bedemandsforretningen. Jeg har mange gode minder derfra med min far. Men samtidig så mener jeg ikke, at minderne forsvinder. Jeg vil altid have dem med mig i mit hjerte, selv når jeg skaber en lækker middag”. Jeg fortæller Lars, at da jeg var barn, ville jeg gerne være brandmand. Jeg syntes, det var sejt at de reddede folk, og jeg kunne godt lide helte rollen. ”Så bliv det nu!” sagde Lars, samtidig med at han grinede. ”Du har kun et liv, og det handler om at gøre de ting, som gør dig glad”. Jeg håber, at den tidligere bedemand fra Aalborg får levet sin passion ud. Og hvem ved, måske jeg skulle blive brandmand.

Posted in: Kategori