den vanskelige jagt på de eftertragtede it konsulenter

15 december 2021 Niels Geckler

advertorial

Rekruttering af din nye freelance it konsulent kan være tricky – hvordan får man den rette person ombord på sit projekt ?

Hvis du står over for et større it projekt i din virksomhed vil du givetvis være nødt til at supplere din medarbejderstab med eksperter ude fra, i hvert fald i en periode. Ofte vil udviklingsprojekter inden for it kræve særligt specialiseret ekspertise, som du ikke har brug for i den daglig drift og derfor ikke har tilstrækkeligt med opgaver til at det kan betale sig at lønne folk for på permanent basis.

Det kan være en tidskrævende proces at finde den rette medarbejder, også selvom der er tale om en midlertidig tilknytning. Men det kan være helt afgørende for et projekts succesfulde gennemførelse. Også konsulenter, der kommer ude fra for i en periode at løse en opgave for din virksomhed på freelance basis skal kunne forstå organisationen og den foreliggende opgave. 

image

Det er ikke alle og enhver, der evner at komme ind i en virksomhed ude fra, hurtigt danne sig et præcist overblik over opgaven, organisationen og kravene til løsningen, selvom de måske er fagligt dygtige programmører eller lignende.

De dygtige it konsulenter hænger ikke på træerne

Der er stor efterspørgsel på dygtige folk inden for it og sap. Nærmest alle større brands benytter sap, og op mod 80 % af verdens BNP er i berøring med sap. Udbuddet kan ikke helt følge med efterspørgselen på denne type arbejdskraft, så det gælder om at finde en kompetent og seriøst rekrutteringspartner, der er den vanskelige opgave voksen – uden at bruge for meget af din tid på det.

Det kan være en stor fordel at finde et rekrutteringsbureau med mange års erfaring, fokus på de specialkompetencer, du efterspørger samt ikke mindst et stort netværk at trække på. Jo større udvalg, des større chance for at finde den helt rette konsulent til din opgave, groft sagt.

Flere Nyheder