Få den rette alkoholbehandling når du ønsker afvænning

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er dit forbrug af alkohol nået til et niveau hvor du godt selv kan se at det er i overkanten? Har du svært ved at overskue hvorledes du skulle kunne komme igennem dagen uden en lille opstrammer fra morgenstunden, en lind strøm af genstande i løbet af dagen og en solid sjus for at falde i søvn? Og frygter du hvad der vil ske hvis du lægger alkoholen på hylden på egen hånd?

Så er der en vis idé i at opsøge et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkohol problemer. Her vil du nemlig kunne få den rette hjælp og støtte til at komme tilbage på sporet, og skabe et liv uden afhængighed og misbrug.

Hvorfor er det nødvendigt med alkoholbehandling?

Har dit alkohol misbrug stået på i et stykke tid – måske endda over en årrække – vil din krop have vænnet sig til store mængder af alkohol. Der er opstået en afhængighed af alkohol i takt med at du har udviklet det der kaldes tolerans. Tolerans kommer til udtryk derved at du stedse har brug for større og større mængder af stoffet for at opnå den ønskede effekt. Og får kroppen ikke sit stof, vil den kvittere med meget slemme og ubehagelige abstinenser.

Disse abstinenser kan tage form af feber og kulde rystelser, stærke smerter i hele kroppen – muskler, led og knogler – kvalme og voldsomme opkastninger, vedvarende migræne, nedtrykthed og i visse tilfælde delirium. Det er derfor vigtigt at afrusning foregår under overvågede forhold. På den måde forhindres såvel eskalering af de fysiske symptomer som tilbagefald.

Når du tjekker ind til en alkoholbehandling på Behandlingscenter Stien vil du først gennemgå et grundigt afrusnings forløb. Dernæst vil det egentlige fem ugers behandlings og terapi forløb kunne påbegyndes. Du kan læse mere om behandling for alkoholisme på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder