Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling i Tranbjerg?

08 maj 2019 Astrid Pedersen
Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling i Tranbjerg?

Først når dit gulv har taget skade ud over den slitage, som uvægerlig vil opstå ved daglig brug, kan det komme på tale at forsøge med en gulvafhøvling. Så længe dit trægulv er jævnt og intakt, og blot er mærket af almindeligt slid i form af pletter fra spildte væsker, slidspor af nedtrådt snavs, misfarvninger fra solfalming og overfladiske ridser og småskrammer, vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt til at genskabe det ensartede udseende.

En gulvafslibning er en langt mere skånsom behandling end en gulvafhøvling – der slibes allerhøjst 2 millimeter af gulvets overflade, og dette sker ved hjælp af sandpapir, monteret på en sliberondel som roterer i det horisontale plan.

Ved en gulvafhøvling anvendes en maskine forsynet med en roterende valse påmonteret små, skarpe knive, som skræller helt op til fem millimeter af træværkets overflade. Denne metode anvendes, hvis et trægulv har meget graverende skader, for eksempel på grund af fugt i træet fra en oversvømmelse.

Et trægulv, som har været behandlet med mørk fernis eller lak, kræver også en gulvafhøvling for at slippe af med den trætte overflade. En gulvafslibning vil blot få lakken til at sætte sig endnu bedre fast – og det samme gælder, hvis der sidder spartelmasse, maling, lim fra tidligere gulvbelægning og lignende på træværkets overflade.

Kan mit gulv holde til en gulvafhøvling?

Hvis dit trægulv før er blevet afhøvlet – eller har modtaget flere gulvafslibninger – bør du fare med lempe. Træværket skal have en vis tykkelse, før det kan tåle en gulvafhøvling. Du bør få en professionel gulvmand til at vurdere, om slidfladen på dit trægulv indeholder tilstrækkeligt med materiale til, at en gulvafhøvling kan komme på tale, eller om du eventuelt bliver nødt til at leve med skaderne. Du kan få et godt tilbud på en grundig gulvafhøvling hos gkservice.dk – klik ind og læs mere!

Flere Nyheder