Lad et inkassofirma kradse gælden ind

17 maj 2020 Astrid Pedersen

Slås du som forretnings ejer med en eller flere kunder, som nægter at betale det de skylder? Så kender du sikkert alt til det trælsomme arbejde, som er forbundet hermed. Fra tid til anden har man bare lyst til at lade regning være regning og opgive sit forehavende. Men det behøver du ikke, når du kan lade et inkassofirma klare ærterne for dig.

Hvornår skal man kontakte et inkassofirma?

Når du ikke længere selv har lyst til at varetage tovtrækkeriet med den besværlige kunde, som nægter at betale, kan du vælge at overdrage sagen til et inkassofirma. På den måde slipper du selv for besværet – og dit inkassofirma har, såfremt du vælger et veletableret et af slagsen, 100% styr på paragrafferne.

Det betyder, at du med hjælp fra et inkassofirma har en langt større chance for at få dine penge igen end du ville have hvis du selv skulle forestå inddrivelsen af dit tilgodehavende. Og så kan du bruge din tid og din energi inden for mere interessante og forretnings kritiske områder.

Hvordan arbejder et inkassofirma?

Det første, et inkassofirma vil gøre når sagen er overdraget, er at tage kontakt til den pågældende kunde via mail eller brev. Dette er primært for at gøre opmærksom på at det nu er inkassofirmaet som varetager sagen. Inkassofirmaet vil dernæst tage telefonisk kontakt til kunden og få sat en tilbagebetalings aftale i stand. Denne kan eventuelt inkludere rate betaling, hvis kunden ikke kan erlægge det fulde beløb på én gang. I fald kunden ikke overholder betalings fristerne, kan inkassofirmaet indberette vedkommende til RKI eller Debitor Registeret, således at kunden bliver registreret som dårlig betaler. Og endelig kan dit inkassofirma forestå stævning af kunden til fogedretten, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du leder efter et kompetent inkassofirma, kan du med fordel tjekke Collectia A/S – læs mere på collectia.dk

Flere Nyheder