Lær at brygge øl hjemme

23 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Flere og flere har fået smag for at brygge deres egen øl. Det er også noget sjovere at invitere ens venner over til middag og servere en hjemmebrygget øl, der passer perfekt til aftens menu, frem for at servere ugens supermarkedtilbud.

Det er blandt andet microbyggerierne som har givet danskerne lyst til at brygge deres egen øl. Samtidig er det en hobby som er så fleksibel at den passer til alle. Du kan nemt bygge en basis øl med et startskit og du kan også vælge at investere i et brygudstyr der kan få enhver bygger til at se misundelig og fortabe dig i de mindste detaljer. Alt efter lyst, tid og ambitioner. Du kan læse mere her https://www.hjemmebryggeren.dk/.

image

Husk glassene

Når du har brygget din øl er det vigtigt at du servere øllen i de rigtige glas. Med det menes ikke, at de skal være fine og dyre, men at de har en udformning der passer til øllen. Din øl skal også serveres i glas der er pæne rene. Er det glas der ikke er vasket rene for sæbe vil øllen langt hurtigere blive flad og kedelig. 

Derudover vil glassets udformning have betydning for om du kan smage øllet ordentligt. Skal du blot have en øl hvor du skal have slukket tørsten har det ikke den store betydning hvilke glas du drikker af, men vil du gerne kunne smage de forskellige smagsnuancer, er det vigtigt at dit glas passer til den øl du drikker.

Kvinder og øl

I dag tænker man store brede mænd når man tænker på bryggere. Men sådan har det langt fra været. Det har i flere tusinde år været kvindernes ansvar at søge for at der blev brygget øl. I øvrigt ikke nogen lille opgave, da øllet var en del af de flests diæt og der blev drukket op til fem liter dagligt.

Flere Nyheder