Stress symptomer eller angst?

11 juni 2019 Astrid Pedersen
Stress symptomer eller angst?

Stress er blandt de mest udbredte livsstilssygdomme i Danmark. Lidelsen stress udarter sig både psykisk og fysisk, og kan faktisk ødelægge både kroppen, sindet og de kognitive funktioner, hvis den får lov at udvikle sig og ikke bliver behandlet.

Hvorfor får man stress?

Der kan være mange årsager til, at et menneske udvikler stress symptomer. En af de væsentligste årsager til stress er et øget pres gennem en længere periode – eller en serie af uheldige begivenheder, som trigger en stress reaktion. Det kan for eksempel være, at man har et dårligt arbejdsmiljø og en lousy chef, og ikke kan få støtte til at bearbejde dette på hjemmefronten, fordi man måske ligger i skilsmisse eller har problemer med børnene.

En anden årsag til, at flere og flere rapporterer om stress, er, at de i virkeligheden lider af angst. Stress og angst er naturlige reaktioner på en umiddelbar trussel, og består i at kroppens egne advarsels apparater aktiveres. Når du oplever et angst anfald, kan det føles meget som stress – halsen snører sig sammen, du får hjertebanken, og du føler dig magtesløs og handlingslammet. Angst kan føre til stress, idet man som angst lidende konstant går rundt og er nervøs for hvornår det næste angst anfald mon melder sig. En blivende angst lidelse, som giver stress symptomer, er således særdeles opslidende for systemet – og derfor bør du søge akut behandling, hvis du oplever symptomer på angst eller stress igennem en periode.

Hvor kan jeg få hjælp til stress behandling?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du først og fremmest opsøger en dygtig terapeut med speciale inden for behandling af stress og angst lidelser. Hos angstekspert.dk kan du læse meget mere om effektiv angst behandling og hvordan du lærer at håndtere din angst, så den ikke kommer til at ødelægge dit liv.

Flere Nyheder